Ekohoitola Red Roses Blogi

Miten luet INCI-listaa

Tiistai 29.8.2023 klo 15.18 - Seija

Miten luet INCI-listaa

Viime blogikirjoituksessani kertoilin pääpiirteissään mikä on Inci-lista ja lupasin kirjoittaa vielä siitä, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota Inci-listaa tutkiessa ja luonnonkosmetiikasta.

Lue lisää »

Avainsanat: luonnonkosmetiikka, luonnonkosmetiikan sertifioinnit, ainesosaluettelo, kosmetiikan raaka-aineet, inci-lista, inci, info

Tiedätkö, mikä on INCI-lista?

Keskiviikko 9.8.2023 klo 15.20 - Seija

Tiedätkö, mikä on INCI-lista? 

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitä käyttämäsi kosmetiikka sisältää ja mistä sen saa selville? Oletko koskaan vilkaissut ostamasi kosmetiikka purkin kylkeen ja ihmetellyt, mitä on se salakirjoitus, mikä siihen on kirjoitettu? Inci, ainesosaluettelo, Inci-lista

Kosmetiikan ainesosaluettelot eli INCI-listat ovatkin kuin salakirjoitusta, joita on hieman vaikea tulkita. Mutta niihin kannattaa kuitenkin tutustua, sillä jotain niistä voi saada selville. Kosmetiikan INCI-nimiä on kymmeniätuhansia eikä kukaan voi muistaa niitä ulkoa, joten INCI-listojen lukeminen on haastavaa ammattilaisille saatikka sitten kuluttajalle.

Vaikka INCI-listojen lukeminen on haastavaa, jonkin verran niitä kannattaa opetella lukemaan ainakin sen osalta, että tietää, mitä iholleen laittaa ja mitä kannattaa tuotteissaan välttää ja erityisesti silloin, jos on allerginen jollekin raaka-aineelle. Sen avulla voi myös arvioida tuotteen laatua, nähdä koostuuko tuote suurimmalta osalta vedestä vai kasviuutteista.

Mikä sitten on INCI-lista?

Lue lisää »

Avainsanat: ainesosaluettelo, kosmetiikan raaka-aineet, inci-lista, inci, info