Ekohoitola Red Roses Blogi

Miksi valitsin luonnonkosmetiikan ja Essen

Torstai 10.3.2022 - Seija


Miksi valitsin luonnonkosmetiikan ja Essen?

Sertifioitua_luonnonkosmetiikkaa_ihoa_ja_luontoa_kunnioittaen.jpg

Mainitsin ensimmäisessä blogipostauksessa kemikaaliherkkyydestäni ja kerron siitä tänään hieman lisää. Työskennellessäni parturi-kampaajana ja kosmetologina minulle alkoi pikkuhiljaa tulla erilaisia iho-oireita mm. käsien iho rikkoontui ja tuli ihottumaakin. Ihottumaa alkoi lopulta myös tulla kasvoihin ja huomasin, että huulipunan käytön jälkeen huuliini ja rajauskynästä ja ripsiväristä silmäluomiin tuli vesikelloja. Pikkuhiljaa minun täytyi jättää eri kosmetiikkatuotteita pois käytöstä, koska huomasin niiden ärsyttävän ihoa muutenkin. Olen värjännyt hiuksiani 14-vuotiaasta asti ja käyttänyt erityisesti tummia värejä. Samaan aikaan, kun iho-oireita alkoi tulla käsiin ja kasvoihin, huomasin myös hiusten värjäysten yhteydessä päänahan reagoivan. Väriaineen ollessa päässä päänahkaa kirveli ja jälkeenpäin iho kutisi todella paljon. Sitten tuli se kerta, kun väri piti pestä kesken vaikutusajan pois, koska päänahkaa kirveli ja poltteli niiiin paljon. Tämän jälkeen kokeilin väriainetta kyynärtaipeeseeni, johon ilmestyikin heti vesirakkuloita ja tajusin, etten enää voi värjätä hiuksiani. Muutenkin tässä vaiheessa ihoni oli jo niin hankalassa kunnossa, etten enää oikeastaan voinut käyttää mitään kosmetiikkaa.

Kiinnostus luonnonkosmetiikkaan herää

Olin jo kosmetologikoulun aikana kiinnostunut raaka-aineista joita käytetään kosmetiikassa ja tein lopputyön Dr Eckstein tuotteissa käytetyistä raaka-aineista. Kun oma herkistymisen taustasta ei ollut täyttä varmuutta, minua alkoi kiinnostamaan mitä kaikkea kosmetiikka oikein sisältää. Luin kaiken kirjallisuuden, mitä aiheesta löysin ja mm. Noora Shinglerin Marjoja & Maskaraa: kuinka hylkäsin turhat ruoka- ja kosmetiikkakemikaalit sekä Rita Stiensin kirjan Totuus kosmetiikasta: Parasta iholle, hiuksiin, meikkiin, avasivat silmäni ja tajusin kuinka paljon kaikkea turhaa kosmetiikka sisältää. Tällä matkalla tulin tutustuneeksi luonnonkosmetiikkaan. Uteliaana päätin kokeilla, miten oma ihoni reagoisi siihen ja huomasinkin, että ihoni kesti luonnonkosmetiikkaa.

Löydöstäni innostuneena kävin aluksi itse oululaisessa Dr Hauschkan tuotteita käyttävässä Auringonsade hoitolassa. Rakastuin siihen tapaan miten Piia Marika tekin hoitoja ja ajattelin, että näin minäkin haluan työtäni tehdä. Pitkiä, kiireettömiä ja hiljaisia hetkiä, jolloin kosmetologi keskittyy täysin asiakkaaseen. (Harmikseni en ole itse löytänyt tiloja, joissa voisi ihan puhtaassa hiljaisuudessa tehdä hoitoja, mutta  toivon taustalla soivan rauhallisen musiikin antavan omille asiakkaille vastaavan kokemuksen.) Innostuneena kävin Dr Hauschkan koulutuksen, vaikka minulla ei vielä ollut ajatuksena perustaa omaa hoitolaa (vaikka se haaveissa jo välillä vähän käväisikin). Kun sitten kävi ilmi, etten kuitenkaan työllistyisi IT-alalle ja tuli vielä muutto tänne Sotkamoon, aloin tosissani miettimään hoitolan perustamista. Lisäpontta sain siitä, kun huomasin ettei Sotkamossa eikä Kajaanissakaan ollut kovin montaa luonnonkosmetiikkaa käyttävää hoitolaa. Ja kun sitten Sotkamosta ainoa luonnonkosmetiikkaa käyttävä kosmetologi muutti pois ja tarjosi minulle omaa hoitolaansa minä ajattelin, että tässä on minun tilaisuuteni tehdä unelmista totta. Samaan aikaan minulle annettiin vinkki tutustua Esseen ja olinkin heti yhteydessä maahantuojaan ja he lähettivät minulle näytteitä ja tietoja Essestä, jolloin tutustuin sarjaan paremmin.

Esse Skincare

Mikrobiomi-ihonhoito_anti-age_Esse.jpg

Ideaali tilanne olisi ollut, että olisin löytänyt sellaisen suomalaisen luonnonkosmetiikkasarjan, jolla olisin voinut tehdä töitä, mutta harmikseni en sellaista löytänyt. Tarjolla olevat sarjat eivät vain sopineet iholleni. Mutta tämä harmitus hävisi, kun löysin Essen. Rakastuin heti siihen samettiseen tuntumaan mikä tuotteista tuli iholle. Ja kun pidemmässäkään käytössä minulle ei tullut kihelmöintiä, kutinaa eikä muitakaan oireita päätin, että Esse on se sarja, millä tulen työskentelemään. Tässä vaiheessä olikin jo selvää, että tulen käyttämään sarjaa jolla on ekosertifiointi, sillä silloin tiedän, että tuotteet sopivat omiin arvoihini myös eläinkokeettomuudellaan.

Etelä-Afrikasta kotoisin oleva Esse on yksi probioottisen ihonhoidon pioneereista. Esse on luomusertifioitua, vegaanista ja eläinkokeetonta luonnonkosmetiikkaa. Lisäksi Esse tukee reilua kauppaa ja on hiilineutraali yritys. Essen tuotteet pohjautuvat laajaan tietämykseen ihmisen mikrobiomista ja ihon ikääntymisestä.  Esse ei usko ihon vahingoittamiseen lyhytaikaisten tulosten saavuttamiseksi. Tarkoituksena on optimoida ihon terveyttä ikääntymisen hidastamiseksi pitkällä aikavälillä. Esse käyttää tarkoin valittuja prebiootteja, joita ihon hyvät bakteerit voivat käyttää ravinnokseen. Tämän lisäksi kahdessa seerumissa ja yhdessä hoitolakäytössä olevassa ampullissa on myös eläviä probiootteja, jotka voivat parantaa ihon omaan mikrobiomia.

Miten probiootit sitten tukevat ihonhoitoa?

  • Ne suojaavat meitä huonoilta bakteereilta ja viruksilta (taudinaiheuttajilta eli patogeeneilta) valtaamalla tilaa ja syömällä saatavilla olevan “ruuan”, jolloin pahat eivät voi kasvaa

  • Ne ylläpitävät ihon kosteustasapainoa, toimimalla haihtumisen esteenä sekä tuottamalla ihoa kosteuttavia hyaluronihappoa ja maitohappoa.

  • Tasapainottavat ihon pH:n mikrobeille suotuisaksi.

  • Vähentävät ihon herkkyyttä ja tulehdusta.

  • Hidastavat ihon ikääntymistä lisäämällä ihon elastisuutta ja kiinteyttä.

Omalla kohdallani olen huomannut Essen vaikutukset iholla niin ettei ihoni reagoi muihin ennen minulle epäsopiviin tuotteisiin niin herkästi. Minulla ei ole enää ihottumaa kasvoillani eikä myöskään käsissä eikä käsieni iho ole rikkoontunut juuri ollenkaan edes näin talvisin. Ja työssäni olen huomannut heti hoitojen yhteydessä kuinka asiakkaan iho rauhoittuu, punoitus laskee ja iho ei enää reagoi esimerkiksi lämpötilaeroon niin voimakkaasti kuin hoidon alussa. Pidempään minulla hoidossa käyneillä ja erityisesti niillä joilla Esse on myös kotihoidossa, iho on rauhallisempi eikä edes alussa ja talvella iho tunnu enää kiristävältä ja niin helposti reagoivalta. Osa asiakkaista on kertonut ettei heidän enää tarvitse käyttää juuri ollenkaan meikkiä, kun ihon on niin tasaisen näköinen muutenkin. Jopa erittäin vaikeat atoopikot ovat saaneet apua Essen tuotteista eikä heidän ole tarvinnut käyttää kortisonia siinä määrin kuin ennen. Syksyllä Esse lanseerasi uuden aknen hoitoon tarkoitetun Clarifying-linjan, joilla kollegat ovat saaneet yllättävän lyhyessä ajassa aivan huikeita tuloksia.

Esse Clarifying-linja testihenkilö

Nyt etsinkin yhtä henkilöä testaamaan Essen aknelle suunnatun Clarifying-hoitosarjan tuotteita. Jos sinulla on aktiivisessa vaiheessa oleva akne ja olet kiinnostunut kokeilemaan aknen hoitoa luonnollisin keinoin, hae mukaan testiin lähettämällä kuvia ihostasi ja sanallinen kuvaus aknen tilasta nyt ja sen historia.

Testin ehdot:

  • Sitoudut käyttämään 3 kuukauden ajan ainoastaan Esse Clarifying- linjan neljää tuotetta antamieni ohjeiden mukaisesti (etu sinulle 304€). 

  • p dir="ltr" role="presentation">Hoitojakson aikana toivon sinun käyvän Esse Experience kasvohoidossa kerran kuukaudessa omakustanteisesti (saat kuitenkin hoidot -20% alennuksella).
  • Sitoudut raportoimaan ihon kuntoa kirjallisesti ja kuvien muodossa noin 3 viikon välein ja minulla on oikeus käyttää kuviasi ja tuloksia markkinoinnissa.

Lue lisää Essestä: Esse Skincare Suomi Esse blogi

Avainsanat: Esse Skincare, luonnonkosmetiikkaa, ihonhoito, kemikaaliyliherkkyys