Ekohoitola Red Roses Blogi

Seijan ja Ekohoitola Red Rosesin tarina

Perjantai 11.2.2022 - Seija


Seijan ja Ekohoitola Red Rosesin tarina


Esse_SKY-_ja_ekokosmetologi_Seija_ihonhoidon_ammattilainen.jpg

Tervetuloa Ekohoitola Red Rosesin blogiin! Aloitetaan blogi esittelyllä, mutta jatkossa jaan sinulle täällä ihonhoitoon, kauneuteen ja hyvinvointiin liittyvää tietoa sekä vinkkejä. Blogia pyrin kirjoittamaan kerran kuussa ja uudesta jutusta kuulet yleensä ensimmäisenä somessa (IG ja FB @ekohoitolaredroses).

Olen Seija, kokonaisvaltaisen ihonhoidon ammattilainen; Esse-, SKY- ja ekokosmetologi ja täytän nyt huhtikuussa 54 vuotta. Perheeseeni kuuluu aviomies, kaksi tytärtä, joista nuorempi on jo muuttanut melkein omilleen. Kotonamme asustaa myös koira ja välillä menossa mukana viipottaa myös tyttären koira. Kun minulta kysytään mistä olen kotoisin, en oikein osaa sanoa, sillä olen asunut niin monella paikkakunnalla, etten ehkä ole juurtunut minnekään. Olen syntynyt Sallassa ja syntymäni jälkeen olen asunut Posiolla, Teuvalla, Kajaanissa, Jyväskylässä, Turussa, Espoossa Kirkkonummella, Kempeleessä ja nyt Sotkamossa.

Vapaa-ajallani harrastan lukemista/äänikirjojen kuuntelemista, luonnossa kävelyä, joogaa ja nuoremman tyttäreni kanssa pidämme sairaalasarjamaratoneja.

Koulutukseltani olen artesaani-ompelija, laskentatoimen merkonomi, tietotekniikan insinööri, parturi-kampaaja, kosmetologi ja meikkaaja. Olen valmistunut kosmetologiksi jo vuonna 1997 ja parturi-kampaajaksi 2000. Kampaaja-opintojen ohessa opiskelin myös maskeeraaja-opintoihin kuuluvan kauneusmeikkisosuuden. Olen myös käynyt ekokauneus koulutuksen SKY-opistolla vuonna 2017. 

Aluksi työskentelin toisen palveluksessa Espoossa ja myöhemmin Kempeleessä. Heti työurani alussa huomasin, että nautin niistä hetkistä, kun minulla oli paljon aikaa läsnäololle asiakkaan kanssa ja sain nähdä kuinka asiakas rentoutui hektisen arjen keskellä. Haaveilin jo silloin siitä, että kunpa minulla olisi joku päivä enemmän aikaa läsnäoloon asiakkaan kanssa ja että asiakas saisi rauhassa hengähtää ja pysähtyä.

Minun ensimmäinen urani parturi-kampaajana ja kosmetologina päättyi vuonna 2007 sairastumiskierteeseen ja kemikaaliherkistymiseen. Opiskelin sen jälkeen insinööriksi ja tutustuin luonnonkosmetiikkaan ja omaan arvomaailmaani sopivasta löydöstä innostuneena kävin Dr. Hauschka-koulutuksen vuonna 2013. Lisäksi opiskelin itsenäisesti kosmetiikan kemiaa, vaikka tein muita töitä. 

Luonnonkosmetiikan filosofia sopii omiin ajatuksiini ja arvoihini mm. eläinkokeettomuuden ja ympäristöystävällisyyden vuoksi. Lisäksi huomasin, ettei ihoni oireillut luonnonkosmetiikkaa käyttäessäni. Ajatus omasta ekohoitolasta alkoi heräillä.

Jo lapsena rakastin eläimiä ja olisin halunnut perustaa meille kotiin löytöeläintalon. Äitini oli kauhuissaan kantaessani karvattomat hiirenpoikaset meille turvaan. Lisäksi toin kotiin kaikki kissat ja koirat, jotka olivat irti ja jotka suinkin kiinni sain. Tästä syystä minulle on ollut jo heti alusta selvää, että haluan käyttää sellaista kosmetiikkaa, mitä ei ole testattu eläimillä. Sittemmin myös huoleni maapallon tilasta on saanut minut kiinnittämään huomiota siihen miten kulutan ja miten kierrätän jätteeni (tässä asiassa perheeni mielestä voin olla jopa liiankin tiukkapipoinen) ja niinpä silloin, kun tuli mahdollisuus perustaa oma hoitola, oli itsestäänselvyys, että pyrin toimimaan ekologisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Pääasiallisesti hoitolakalusteet ovat kierrätettyjä tai itse tehtyjä ja pyrin mahdollisimman vähän käyttämään kertakäyttötavaroita. Käyttämäni siivoustuotteet ovat myös ekosertifioituja.

Muutimme perheen kanssa tänne Sotkamoon 2014, mutta meni kuitenkin muutama vuosi ennen kuin minulle avautui viimein tilaisuus perustaa ikioma hoitola! Kun sitten vielä löysin hoitolasarjakseni Essen, ei paluuta ollut. Esse on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja tuotteet ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia. Esse tukee reilua kauppaa ja on yrityksenä hiilineutraali. Essen tuotteet eivät sisällä synteettisiä ainesosia ja niissä on käytetty mahdollisimman hellävaraisia säilöntäaineita.

Kun aikanaan huomasin oman kokemukseni kautta, miten stressi vaikuttaa mieleen, kehoon ja ihoon, kuinka kokonaisvaltaisesti se saa meidän kehon sekaisin, olen halunnut luoda hoitolastani stressivapaan ympäristön. Essen ja muiden hyvinvointikoulutusten, elämäntaito- ja hyvinvointikirjallisuuden sekä oma  pitkäaikainen työkokemukseni ovat saaneet minut ymmärtämään rentoutumisen ja kosketuksen merkityksen meidän hyvinvoinnillemme. Mieleemme vaikuttavat myös se mitä syömme ja miten muuten hoidamme itseämme. Minä tarjoan lempeitä ihon ja kehon hoitoja siksi, että haluan auttaa asiakkaitani voimaan paremmin kokonaisvaltaisesti. Iho ei ole meistä irrallinen osa, jota hoidetaan vain hoitamalla sen pintaa.

Ekokosmetologina haluan tarjota sinulle arvojeni mukaista apua kokonaisvaltaiseen, pitkäjänteiseen ihonhoitoon. Hokkuspokkustemppuja minulta ei saa, sillä kysymys on kokonaisvaltaisuudesta, jossa mm. otetaan huomioon myös syömämme ravinto ja elintavat ylipäätään, millaisia ihonhoitotuotteita käytämme ja siitä miten tämä kaikki mahdollisesti vaikuttaa ihoomme.

Hoidot ja palvelut olen suunnitellut niin, että voin tarjota sinulle mahdollisuuden pysähtyä, hengittää syvään ja nauttia rentoutumisen tunteesta samalla, kun esimerkiksi kasvojesi ihoa hoidetaan tehokkaasti, mutta turvallisesti ja kestävällä tavalla.

Esse hoidot ovat muutakin kuin vain ihon ja kauneuden hoitamista, ne ovat myös kehon ja mielen hoitamista. Kauneus tulee meidän sisältä, se tulee siitä, kun meidän koko keho, mieli ja iho voivat hyvin. Parhaimmillaan täydellinen kohtaaminen, läsnäolo ja kosketus on mieleen ja kehoon vaikuttava kokemus meille molemmille.


Toivottavasti viihdyt blogini parissa ihanaa helmikuun jatkoa!

- Seija

Avainsanat: ekohoitola, esittely, kuka blogia kirjoittaa, yrittäjän tarina, blogiesittely