Ekohoitola Red Roses Blogi

Ovatko kasvohieronta ja kosmeettinen gua sha pelkkää hemmottelua?

Lauantai 1.10.2022 - Seija


Ovatko kasvohieronta ja kosmeettinen gua sha pelkkää hemmottelua?

Kyllä ja ei. Kasvohieronta ja kosmeettinen gua sha ovat hemmottelua, mutta ne ovat myös merkittävä ja tehokas osa ihonhoitoa. Hemmottelun lisäksi kasvohieronta ja kosmeettinen gua sha elvyttävät ihon toimintoja pintaa syvemmältä. Eli kyse ei ole pelkästä hemmottelusta.

Kasvohieronta_hemmottelua.jpgMiten kasvohieronta ja kosmeettinen gua sha sitten vaikuttavat meidän ihoon? Entä miten ne vaikuttavat meidän koko kehoon? Entä mieleen? Entä mitä on Yin Your Skin® Pro Kosmeettinen Gua Sha? 

Elämän nopea tempo, alituinen stressi ja huonosti nukutut yöt kiristävät kasvolihaksiamme ja tämä kireys vaikuttaa meidän kasvojen alueen aineenvaihduntaan. Kun aineenvaihdunta ei toimi kunnolla, kerääntyy turvotusta silmien ympärille ja iho muuttuu sameaksi ja harmaaksi. Iho voi olla herkempi ja siihen voi tulla näppyjä. Kireät kasvolihakset aiheuttavat meidän ilmerypyt ja juonteet, kuten otsan pysty- ja poikkijuonteet, kaulan poikkijuonteet tai suupielien marionettijuonteet sekä vaikuttavat meidän kasvojen yleisilmeeseen muuttaen kasvojen ilmeen väsyneen ja kärttyisen näköiseksi. Jos meidän kasvolihakset ovat jumissa eikä veri kierrä, ei muukan ihonhoito tuota toivottua tulosta.

Ja vaikka kasvojenhoidon yksi tärkeimmistä tavoitteista on ihon hoitamisen lisäksi rentoutuminen sen tärkeyttä ei edelleenkään riittävästi ymmärretä. Kasvojen erilaiset hierontakäsittelyt laukaisee lihaskireyksiä kasvoissa aivan kuten muillakin vartalon alueilla. Kun parasympaattista hermostoa saadaan aktivoitua, saadaan aikaan monenlaisia hormonaalisia ja kemiallisia vaikutuksia, jotka vaikuttavat ihon lisäksi koko kehoon. Kasvohieronnassa ja kosmeettisessa gua shassa hermopäätteet reagoivat mekaaniseen paineen vaihteluun, joka aktivoi parasympaattista hermostoa ja laskee stressihormonitasoja. Ja kosketus tunnetusti lisää mielihyvähormonin eli oksitosiinin tuotantoa, joka myös lievittää tehokkaasti stressiä. Nämä taas lievittää myös tulehduksellisia iho-ongelmia kuten aknea, rosacea ja ennenaikaisia ikämuutoksia.

Oikein valituilla ihonhoitotuotteilla voimme vaikutta ihon pintaan ja ne pitävät kyllä ihon pinnan terveenä ja kauniina. Koska ihon tehtävänä on suojata, kosmetiikan imeyttäminen pintaa syvemmälle on haasteellista, mutta kasvojen hieronnalla sekä kosmeettisella gua shalla voimme tehostaa hoitotuotteiden imeytymistä. Kasvohieronta ja kosmeettinen gua sha vaikuttaa myös paljon syvemmälle ihoon kuin mihin kosmetiikalla voimme vaikuttaa.

Erilaisilla hierontatekniikoilla voimme vaikuttaa ihon syvempien kerroksien toimintoihin. Kasvojen, kaulan ja dekolteen käsittely aktivoi ihoa, lihaksia ja verenkiertoa parantaen ihosolujen ja kudosten hapen ja ravinnon saantia sekä edistäen ihon uusiutumista. Kun kudosten toiminta elpyy solutasolla, lihakset rentoutuvat ja nesteet ja kuona-aineet poistuvat ja nämä muutokset näkyvät ulospäin ihon kauniina värinä, hehkuna ja piirteiden rentoutumisena. Jännitysten vapautuminen sidekudoksissa saa ihon asettumaan kauniimmin luuston päälle ja näin kasvojen piirteet tulevat paremmin esille ja kaula näyttää pidemmältä. Kasvojen käsittelyn vaikutukset leviävät keskushermoston ja verenkierron välityksellä myös koko kehoon ja mieleen. 

Kasvojen hierontatekniikat valitaan aina ihon kunnon ja tavoitteiden mukaisesti. Kevyt ja rauhoittava lymfaattinen hieronta edistää imunestekiertoa ja kuona-aineiden poistumista, joten se sopii herkästi reagoivalle, punoittavalle, tulehtuneelle ja turvotusta keräävälle iholle. Usein jo heti hoidon jälkeen on havaittavissa ihon rauhoittuminen ja punoituksen väheneminen. Aikuinen iho hyötyy eniten napakasta ja aktivoivasta sidekudoksiin, kasvolihaksiin ja verenkiertoon vaikuttavasta hieronnasta, jota kosmeettinen gua sha on parhaimmillaan ja jolla saadaan kasvojen piirteitä liftaava ja napakoittava vaikutus. 

Yin Your Skin® Pro Kosmeettinen Gua Sha

Mitä on Yin Your Skin® Pro Kosmeettinen Gua Sha?

Yin Your Skin® Pro Kosmeettinen Gua Sha on hieronnallinen hoitotekniikka, jonka on kehittänyt opintojen ja tutkimustyön pohjalta Katja Kokko, joka tunnetaan aidon ja kokonaisvaltaisen kauneuden sekä holistisen ihonhoidon asiantuntijana.

Yin Your Skin® Pro Kosmeettisessa Gua Shassa yhdistyy perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaista gua shaa, sidekudosmanipulaatiota ja lymfahierontaa. Kosmeettinen gua sha siis ei ole perinteistä kiinalaisen lääketieteen mukaista gua sha, vaan erityisesti kauneudenhoitoon kehitelty kokonaisvaltainen ja tehokas tekniikka, jonka vaikutukset yltävät ihoa syvemmälle sinne, missä pitkäaikaiset tulokset syntyvät. Kosmeettinen gua sha onkin luonnollinen, lempeämpi vaihtoehto pistoshoidoille.

Yin Your Skin® Pro Kosmeettinen Gua Sha hoito tehdään gua sha -välineillä, kuten jade- tai bian-kivestä valmistetulla lastalla ja/tai lusikalla. Hoidossa otteet ovat napakoita, mutta samalla lempeitä ja rentouttavia. Kasvojen, kaulan ja decolten ihoa käsitellään tunnustellen ihon ja ihonalaisten lihasten tukoksia, jännityksiä ja niiden avautumista. Kosmeettinen gua sha ei satu eikä siitä tule verenpurkaumia, mutta se voi tuntua “makealta” erityisesti, jos purenta- ja hartialihakset ovat kivikovat. Äärimmäisen rentouttava kosmeettinen gua sha  vapauttaa tehokkaasti jännityksiä lihaksissa ja faskioissa parantaen sekä verenkiertoa että aineenvaihduntaa.

Kosmeettisen gua shan vaikutukset

Kosmeettinen gua sha parantaa sidekudoksen kimmoisuutta ja elastisuutta sekä soluväliaineen kosteuspitoisuutta, vilkastuttaa ihon aineenvaihduntaa ja lymfakiertoa. Hoito kiinteyttää, kirkastaa ja tasoittaa ihon väriä, parantaa ihon liikkuvuutta sekä ihon uusiutuminen tehostuu. Hoito helpottaa myös kiristyneitä purentallihaksia sekä kallonpohjan käsittely on oivallinen apu päänsärkyyn.

Kosmeettisen gua shan jälkeen kasvojen turvotus on vähentynyt, kasvot hehkuvat ja näyttävät rennoilta. Kasvojen lihakset kannattelevat kasvoja ja, kun niiden elastisuus lisääntyy, kasvojen ryhti paranee, piirteet terävöityy tuoden poskipäät ja leukalinjan kauniimmin esille. Kun elastiinin, kollageenin ja soluväliaineen tuotanto lisääntyy, kasvot kohoavat ja täyteläistyvät ja kulmakarvat saavat ryhtiä. Kosmeettinen gua sha tasoittaa juonteita välittömästi, kun stressin jähmettämien lihasten ja faskioiden tukokset vapautuvat, purentalihasten jännitykset helpottuu kasvojen kokonaisilme rentoutuu ja ilmejuonteiden kireys laukeaa erityisesti marionettijuonteiden ja syventyneen nasolabiaalin alueelta. Lisäksi hoito poistaa nesteitä, mikä supistaa laajentuneita ihohuokosia, tiivistää kaksoisleukaa ja selkeyttää piirteitä. Lymfan ja lihaskudoksen kuonan mukana poistuu myös toksiineja, joka helpottaa tulehduksellisia iho-ongelmia. Kosmeettisen gua shan kudosaktivaatio pehmittää myös arpikudosta. Ihon pinnasta tulee pehmeämpi ja sileämpi. Koko kasvojen yleisilme on hyvinvoivan ja terveen näköinen. Kosmeettisen gua shan tarkoitus ei ole yrittää estää ikääntymisen merkkejä, vaan saada näyttämään terveemmältä ja elinvoimaisemmalta.

Joskus kosmeettisen gua sha hoidon jälkeen voi hoitoalue tai sen heijaste pistellä tai kihelmöidä sekä voi myös tulla vilu. Parasympaattisen hermoston ja faskiaverkoston hermoratojen välityksellä kosmeettinen gua sha vaikuttaa koko kehoon ja hoidon jälkeen voikin tulla euforinen olo.

ikaantyvan_ihonhoito_kasvohieronta.jpgMeidän nykyinen maailma on nopeaa ja vaativaa ja haluamme myös ihonhoidossa tuloksia nopeasti ja tehokkaasti. Unohdamme sen, että ihmiskeho on hidas. Jos halutaan huomattavia tuloksia nopeasti ja mikäli ihossa on akuutti ongelma, on suositeltavaa satsata sarjahoitoon ja, jos vain on mahdollista, kasvohieronnassa kannattaa käydä kerran kuussa. Hyvän ihon saaminen on pitkäaikainen prosessi, johon liittyy ihon käsittelyn lisäksi myös ravinto, mieli ja stressinhallinta. Kasvohoito on myös kahden ihmisen vuorovaikutussuhde, jonka teho ulottuu koko kehoon, mieleen ja jopa meidän energiaan. Mikään muu hoitomenetelmä tai koje ei ole korvannut eikä tule korvaamaan kosketuksen merkitystä hoidossa.

Kasvohieronnan ja kosmeettisen gua shan vaikutukset näkyvät jo yhden hoitokerran jälkeen, mutta pitkäaikaisten tulosten saavuttamiseksi suositellaan sarjahoitoa sekä kotona tehtävää hoitoa. Kun hoidat kasvoja kosmeettisella gua shalla tai kasvohieronnalla, hoidat samalla koko kehoa faskiaverkoston hermoratojen kautta. Täydellisen kokonaisvaltaista itsehoitoa kaikkinensa.

Ihoa kannattaa hoitaa ja hieroa myös kotona hoitojen välillä. Tee päivittäisestä ihohoitorutiinista itsellesi hemmotteleva ja rentouttava hetki, jossa hoidat ihosi hyvinvointia myös pintaa syvemmältä. Säännöllisesti hoidettu ja hierottu iho on kirkkaampi, kiinteämpi ja terveempi. Kasvohieronta ja kosmeettinen gua sha ovat parhaimmillaan todella tehokkaat “tuotteettomat” ihonhoitokeinot ja paras tapa imeyttää tuotteet iholle. Säännöllisesti tehtynä veltostunut iho kiinteytyy, pienet rypyt siliävät, iho kirkastuu ja silmät ikään kuin aukeavat. Lopputuloksen saat kokonaisvaltaisesti elinvoimaisemman näköiset kasvot.

Nyt uutuutena Ekohoitola Red Rosesissa Yin Your Skin® Pro Kosmeettinen Gua Sha hoito katso lisää ja varaa oma aikasi tästä!


Lähteet:
Katja Kokko: Kasvojen lihakset ja ilmeiden anatomia koulutus kosmetologeille
Katja Kokko: Yin Your Skin® Pro Kosmeettinen Gua Sha koulutus kosmetologeille
https://katjakokko.com/kirkastava-ja-kiinteyttava-kasvohieronta/
SKY-lehti 1/2018
SKY-lehti 1/2021
https://esseskincare.fi/ ja Esse-koulutukset

Avainsanat: kasvohieronta, kosmeettinen gua sha, yin your skin, kasvohoito, kauneudenhoito, ikääntyvän ihonhoito